/ iStock/Getty Images
Активните случаи на заразени с COVID-19 хоспитализирани са петима, а един е на домашно лечение
882 души са поставени под карантина в област Хасково. Активните случаи на заразени с COVID-19 хоспитализирани са петима, а един е на домашно лечение. Това е съобщила директорката на РЗИ-Хасково д-р Соня Димитрова на спешно заседание на Областния кризисен щаб във връзка с въведените днес мерки за ограничаване на разпространението на инфекцията, съобщиха от Областната администрация.

Жена на 67 години от община Хасково е с COVID-19

Димитрова е обявила още, че след извършеното епидемиологично проучване по повод днешния обявен случай на заразен мъж от община Минерални бани се е установило, че той не се е прибирал на територията на областта.

По инициатива на областния управител д-р Стефка Здравкова Областният кризисен щаб е взел решение да изиска информация от кметовете на общините от областта за предстоящи мероприятия на територията на съответната община с цел извършване на контрол и проверки за спазване на противоепидемичните мерки.

Нов антирекорд: 240 са заразените с Covid-19 за денонощието

Друго разпореждане е да се засили контролът по заповедта на министъра на здравеопазването чрез извършване на редовни съвместни проверки от Инспекцията по труда, ОДБХ, РЗИ, кметовете на населени места и ОД на МВР.

Препоръчва се още търговските вериги да следят за броя на посетителите в обекта в часовете с по-висока посещаемост, за спазването на дистанция и за използването на предпазни маски.
БТА