/ iStock/Getty Images
Пациентка на МБАЛ - Хасково на 67-годишна възраст е дала положителен резултат при тест за коронавирус, съобщиха от Областния оперативен щаб. От там допълниха, че тя е в стабилно състояние в Инфекциозно отделение. Започнало е епидемиологично проучване.

За последното денонощие на територията на област Хасково са били взети пет проби за наличие на коронавирусна инфекция. Три от тях са били взети от пациенти на МБАЛ - Хасково, като две са отчели отрицателен резултат. Две проби са били взети на медицински персонал от МБАЛ - Харманли. Те са отчели отрицателен резултат. Отрицателни са и седемте проби, взети от РЗИ - Хасково на 6 юли.

Към момента общо диагностицираните случаи на коронавирусна инфекция на територията на област Хасково са четиридесет и пет. От тях тридесет и седем са напълно излекувани, един е починал, един е на домашно лечение и петима са хоспитализирани в МБАЛ - Хасково в стабилно състояние.

Хоспитализираните лица са един от Харманли, един от Димитровград и трима от Хасково. Един е установен с COVID-19 в друг регион, но е записан в информационната система като тукашен заради постоянен адрес в Хасковско.