7 партии, коалиции и съветници искат касиране на изборите в Дупница
7 партии, коалиции и съветници искат касиране на изборите в Дупница / Иво Кирилов, Дарик

7 партии, коалиции и съветници искат касиране на изборите за общински съветници в Дупница. Заседанието на Административен съд Кюстендил е насрочено за днес от 13.30 часа.

Оспорващите искат от съда да обяви решението на ОИК Дупница за незаконосъобразно и да обяви избора за общински съветници на община Дупница за недействителен. Съдът е констатирал, че жалбите са идентични и ще бъдат разгледани общо. Изборите за общински съветници се оспорват от Иван Танев - независим кандидат за общински съветник, Станислав Павлов - председател на Общинския съвет на БСП-Дупница и кандидат за общински съветник от кандидатската листа на БСП и Мария Чочова - кандидат за общински съветник от същата листа, Георги Георгиев - кандидат за общински съветник от ОДБ "Съюз на десните сили", ПП „БДЦ" чрез Георги Стефанов - кандидат за общински съветник от листата на ПП "БДЦ", Коалиция "Народен съюз" - представлявана от Вергил Кацов и АБВ представлявана от Иван Цеков.

На 16 ноември Административният съд ще заседава по жалби на Здравка Тонева, която оспорва изборите в с. Дяково и на Енчо Михалков, който пък оспорва избора в с. Палатово.

На 17 този месец е делото по жалба на Ботьо Дончев, който оспорва решението за избор на кмет на с. Блатино.