30 години отпразнува ОДЗ „Радост
30 години отпразнува ОДЗ „Радост / Маргарита Петрова,Дарик

30 години отпразнува ОДЗ „Радост" с. Яхиново. За юбилея детското заведение получи плакет от община Дупница, торта и подаръци от кмета на общината Методи Чимев. ОДЗ „Радост" напълно отговаря на името си. Днес в радост в детската градина растат повече от 90 деца. Педагозите обучават и възпитават деца не само от с. Яхиново, но и от Дупница, и съседните села. С богата програма малчуганите отбелязаха годишнината. Стихотворения, народни песни и танци, красиви детски песни и много смях и усмивки озариха двора на ОДЗ „Радост".

Детската градина отваря врати през 1984 година, като филиал на ЦДГ 3. Построена е с помощта на хората от с. Яхиново. През 1993 година детската градина става самостоятелна структура. Разрастването на селото налага и разширяване на детското заведение, което логично довежда до създаването на яслена група. През 2009 година е открито новото крило, в което се намират предучилищната подготвителна група и яслената група.

„30 години е знак за това как словото се превръща в дела. Всяка сутрин тук прекрачват прага децата, които напомнят, че има един свят, където царуват усмивките и топлината" сподели директора на детското заведение Димитрина Паликарска. По време на празник 9 деца от предучилищната група получиха удостоверенията си за завършване. От догодина те вече ще са в първи клас.

30 години отпразнува ОДЗ Радост"
netinfo