11 г. Административен съд
11 г. Административен съд / Административен съд- Кюстендил
С организирано посещение в открито съдебно заседание на ученици от ІХ класове на Езикова гимназия „Д-р Петър Берон“ и кариерният консултант Михаела Владимирова от Център за кариерно ориентиране, Административен съд – Кюстендил отбеляза 11- та годишнина от създаването си през 2007 г. При пристигането си всеки посетител получи подарък- мартеница за здраве.
Съдебното заседание се проведе под председателството на съдия Николета Карамфилова и с участието на прокурор Марияна Сиракова от Окръжна прокуратура – Кюстендил.
Учениците, придружавани от техните класни ръководители – Евелина Григорова, Силвия Китанова и Ина Станкова, проявиха допълнителен интерес към разглежданите дела.

11 г. Административен съд
Административен съд- Кюстендил

Съдията обясни на разбираем и достъпен за възрастта на учениците език вида на разглежданите дела - искане за обезщетение по чл.1, ал.1 от ЗОДОВ; оспорване на заповед за налагане на принудителна административна мярка, с която на дадено лице е наложена санкция по чл.171, т.2а от ЗДвП, както и жалба, подадена от лице изтърпяващо наказание „лишаване от свобода“ срещу заповед на главния директор на Главна дирекция „Изпълнение на наказанията“- София.

11 г. Административен съд
Административен съд- Кюстендил

Инициативата се проведе под надслов „Съдебната власт отблизо“, чиято цел е изграждане на правна култура у младите хора и формирането им като отговорни и активни граждани.
Дарик- Кюстендил