Жителите на 12 харманлийски села вече ползват услугите на Социалния патронаж
Жителите на 12 харманлийски села вече ползват услугите на Социалния патронаж / netinfo
12 са вече селата, които обслужва Домашният социален патронаж към община Харманли. От вчера социалната услуга ползват и жителите на село Надежден. 8 души от селото ще получават храна, която се приготвя в Харманли и ще им бъде доставяна с превоз на социалното заведение.

Така услугите на домашния патронаж стават достъпни за повече от половината села в общината. За целта работят и 3 кухни майки в Славяново, Черепово и Върбово.

В момента тече подготовка социалният патронаж да поеме обслужването и на селата Доситеево и Рогозиново, където на столово хранене към патронажа могат да минат 40 – 50 души. Социалното заведение вече има назначени хора за бъдещия си филиал в двете села, разполага и с транспорт, с който приготвяната в Харманли храна ще се превозва до там, съобщи управителят на патронажа Коста Костов.

Изнасянето на дейността на заведението по селата започна от началото на 2005 година. Дотогава единствено село в обхвата на домашния патронаж беше село Българин, клиентите наброяваха 70 – 80, сега те са вече 310.