операция в Хасково
93752
операция в Хасково
  • операция в Хасково
Полицията в Хасково проведе превантивна операция по линия на безакцизните стоки, кражби и Закона за движение по пътищата. Обект на претърсване бе ромският квартал "Република", където точно в 10 ч. влязоха екипи на полицията и жандармерията. На акцията присъстваха и журналисти.

Удариха контрабанда на цигари за 4 млн. лв. в Хасково

Час и половина след започването на операцията не бяха открити нито цигари без бандерол, нито нелегална конфекция. По-късно през деня се очаква от полицията да обобщят резултатите от акцията.

Хванаха у нас над 33 килограма хероин, предназначен за Западна Европа

Иначе от пресслужбата на Областната дирекция на МВР Хасково съобщиха, че през изминалото денонощие са иззети 1200 къса цигари без бандерол при две проверки в областния град. При първата е проконтролиран 50-годишен мъж, в когото са открити 800 къса от общото количество. Втората проверка е в къща в село Сираково. Там са открити 400 къса папироси. Иззети са с протоколи за доброволно предаване.

От МВР съобщиха, че до 12 часа  са констатирани 6 нарушения на Закона за движение по пътищата, санкционирани с актове, и са съставени 28 акта по Закона за българските документи за самоличност,  проверени са 88 МПС, 137 лица и 35 обекта.  

Акцията продължава и в момента, но в Свиленград. Там операцията е за трафик на бежанци, съобщи директорът на хасковската полиция Ангел Цанков. Той съобщи, че операциите ще продължат и през другата седмица.