Затварят пътя Хасково-Димитровград? Местната власт не знае
Затварят пътя Хасково-Димитровград? Местната власт не знае / netinfo

Затварят път Хасково-Димитровград, сигнализираха граждани, които пътуват по този маршрут. Табелата за Димитровград на изхода от Хасково е завита с найлон, разказаха хората, притеснени, че няма каквато и да е информация. Така липсва и в община Димитровград. В пълно затъмнение сме! Едно писмо няма изпратено по въпроса до общината и аз самият също научих от хората. В момента обикалям да видя табелите и звъня в областното пътно управление, за да разбера какво и защо се случва, коментира кметът Иво Димов.

Пътят ще бъде затворен за тежкотоварни камиони за неопределено засега време, е леките коли ще се движат по черен път край трасето, като правят обход от няколкостотин метра, за да заобикалят участъка от строящата се автомагистрала „Марица", е информацията от областното пътно управление. Вече се поставят табели, които указват обходните маршрути за Димитровград, макар и заповедта още да не била пристигнала. Очаква се това да стане в началото на идната седмица.

Затварят пътя ХасковоДимитровград Местната власт не знае
netinfo

Подобна временна организация на движението поиска преди повече от месец строителят на магистралата. След последвалите остри реакции от областната управа, община Димитровград и възраженията на всички ангажирани служби като КАТ и АПИ, бе обявено, че движението между Хасково и Димитровград няма да бъде спряно за половин година, както искаха строителите. Кметът на Димитровград Иво Димов и областният управител Кадир Исов поставиха въпроса и пред министъра на регионалното развитие Десислава Терзиева, като след разговорите с нея обявиха, че пътят няма да бъде затварян заради строежа на магистралата.

Вариант за обход през Каснаково не съществува, категоричен е кметът на Димитровград Иво Димов. Точно направихме ремонт на пътя, абсурд е да пуснем камиони по него, категоричен е той.