Задържаха изнудвачи от Харманли, взели 7000 лв. и 850 евро
Задържаха изнудвачи от Харманли, взели 7000 лв. и 850 евро / DarikNews, Архив

Сагата за мъжа, който потърсил съдействието на полицията на 10 май започнала още през месец март. По разказа му пред служителите на реда през целия този период по телефона му се обаждали трима непознати мъже, които първоначално съобщили, че са отвлекли 22-годишната му снаха, която работела в Германия и че ще я пуснат ако плати. Той се съгласил и така започнало предаването на откуп, достигнал до 7000 лева и 850 евро.

Едва когато разбрал, че независимо от това колко плаща, изнудването ще продължи, човекът потърсил помощ в полицията. Там той обяснил, че семейството не поддържа връзка – факт, който явно е бил известен и използван от изнудвачите, коментират от полицията. Те веднага предприели оперативни действия, а сформираната група от криминалисти изчакала поредното обаждане, което било на 30 май около 10 часа. Тогава непознатите поставили поредните си искания за още 2000 лева, като били уговорени часът и мястото на срещата за предаване на парите.

Така под ръководството на прокуратурата в момента на получаването на белязаните банкноти бил задържан 25-годишен от Харманли, а малко по-късно и двамата му помощници- на 22 г- и 25г, също от града. По случая е образувано досъдебно производство, като хванатият с банкнотите е задържан с прокурорска мярка, а за останалите двама е определена мярка „парична гаранция“. Материалите са предадени по компетентност на Окръжна прокуратура – Хасково, информират от областна дирекция „Полиция”.