Задържаха адвокат от Хасково за нелегална емиграция
Задържаха адвокат от Хасково за нелегална емиграция / DarikNews

 Адвокатът от Хасково Красимира Пожарлиева, която от години живее в Италия е била арестувана по обвинение в помагане на незаконна емиграция и фалшификация. След няколко седмици в ареста, тя вече е с мярка „домашен арест", това пише италианският вестник „Провича ди Сандрио", цитиран от световните информационни агенции. Пожарлиева, която е родена през 1978 г е задържана заедно с китаец и  италианец. Барманът Фън Хуан-Кун, роден в Китай през 1974 година и наричан от клиентите с италианското име Матео, както и д-р Аниело Янаконе, роден през 1959 година в Авелино, лекар в здравната служба в Сондрио, остават в ареста, след като съдията по предварителното разследване е отхвърлил молбата им за освобождаване от затвора. 

Според информацията на вестника, цитирана от БТА  лекарят намирал сред пациентите си пенсионери и инвалиди, готови да подпишат фиктивен договор за наемане на чужденец за гледане. Китаецът осигурявал незаконните имигранти и ги свързвал с лекаря и с адвокатката, която имала грижата да придвижва документите в полицията за получаване на разрешително за законно пребиваване в Италия.

"Всичко това е струвало на незаконния имигрант шест хиляди евро, които са били делени по равно между тримата, след удържане на сумата, дължима на пенсионера съучастник в измамата. Китайският барман е обвинен в съучастие в над 40 такива случая, адвокатката - в близо половината от тях, а лекарят - в  шест," пояснява вестникът.