Временна организация на движението през кръговото до Тракия в Димитровград
Временна организация на движението през кръговото до Тракия в Димитровград / DarikNews

Временна организация на движението въвеждат от днес в района на кръговото до Тракия в Димитровград, където започва отново работа по т. нар. Воден цикъл. Въпреки дейностите по полагане на новата канализация в 400-метров участък там, движението през кръговото няма да бъде спряно и ще продължи по едното платно. В първия етап ще бъдат обхванати бул. „Д. Благоев” от кръстовището с ул. „В. Петлешков” до кръговото кръстовище с бул.   „Г.С.Раковски” и от него до кръстовището с ул. „Г. Делчев”. Вторият ще е по източната страна на кръговото кръстовище между бул. „Раковски” и бул. „Благоев”( временната организация на движението важи за времето от 19.08.2014 г. до 29.08.2014 г.) и третият етап е западната страна на кръговото (от 29 август до 20 септември).

Временна организация на движението през кръговото до Тракия в Димитровград
netinfo

Въпреки спрените плащания по оперативна програма "Околна среда" работата в Димитровград продължава, тъй като недовършената канализация създаде доста проблеми и наводнения при обилните дъждове това лято. На среща с изпълнителите на проекта в край на миналата седмица кметът Иво Димов постигна с тях договорка да завършат дейностите със собствени средства. 3 300 000 лв. бяха отпуснати междувременно от държавния бюджет за общината. Задълженията й към фирмите обаче, са над 5.5 млн. лв. Работата по водния цикъл е приключила на 70 процента.

Временна организация на движението през кръговото до Тракия в Димитровград
netinfo

 

Радвам се, че проявиха разбиране, защото ако не се бяхме ангажирали да завършим сега, трябваше да остане за пролетта на следващата година, а това би било затруднение на всички граждани, коментира кметът Иво Димов. Според него реалистичният срок за завършване на проекта, е краят на септември.