В Хасковско отново вали сняг. Не пътувайте, ако не е наложително
В Хасковско отново вали сняг. Не пътувайте, ако не е наложително / Областна администрация-Хасково

Обстановката в Хасковска област остава сложна, заради снеговалежа и силния вятър, който причинява снегонавявания. Към 17.30 ч. вали сняг в целия регион. Пътищата са проходими при зимни условия. Ограничение  има само в района на община Тополовград, където движението с вериги е задължително за всички МПС. Това докладваха на областния управител на Хасково Станислав Дечев дежурните от ОПУ-Хасково. Те уточниха, че вече е изведена на терен допълнителна техника за снегопочистване и в момента над 70 снегорина и пясъкоразпръсквачки работят по републиканската пътна мрежа.

Затворен за движение остава пътят Симеоновград-Гълъбово, където по-рано днес в района на Калугерово, стана тежка катастрофа. Сблъсък на турски ТИР и лек автомобил доведе до смъртта на двама души, а един е ранен и е в болницата в Харманли. Екипите на КАТ продължават работа на място, за да изтеглят от платното тежкия камион.

Вече е възстановено електрозахранването в цялата област. От EVN информират, че единствено все още се работи по отстраняване на авариите в община Ивайловград, където няколко населени места са без ток.

 

Областният управител на Хасково Станислав Дечев продължава да следи ситуацията. В момента няма бедстващи хора, осигурено е снабдяването на всички населени места. Медицинската помощ също е гарантирана. Възможно е обстановката да се усложни с настъпването на нощта, затова препоръката е да не се предприемат пътувания, освен ако са крайно наложащи.