Хасково Улица на буквите
Хасково Улица на буквите / Община Хасково
За втора поредна година Хасково има „Улица на буквите“. Платното с българската азбука е монтирано на централната пешеходна зона. То е дълго над 30 метра.
Под платното с буквите на 24 май ще премине общоградското шествие по повод Деня на българската просвета и култура и ден на славянската писменост. Шествието тръгва предвождано от мажоретки и духовия оркестър в 10,30 часа от пл. „Свобода“ по централната пешеходна зона ще достигне до площадка „Спартак“

Там на специално тържество в 11 часа ще бъдат връчени наградите учредени от Общински съвет Хасково „За заслуги към образованието и културното дело“. Ще бъдат отличени учители в предучилищното образование, в категория начален или прогимназиален етап , в категория учител в гимназия, ще се връчи и приз за културен деятел от областта на изкуствата, библиотечното или музейното дело.

На тържеството ще се връчат и наградите „ Неофит Рилски“  на Министерството на образованието. Веднага след церемонията по награждаване ще бъде представена  празнична програма подготвена от учениците от хасковските училища.