Митническите служители откриха недекларирана валута с левова равностойност 1 044 485 лева при проверка на товарен автомобил, излизащ от страната, съобщиха от Агенция "Митници".

Агенция „Митници“

На 7 ноември на "Капитан Андреево" пристига влекач с хладилно полуремарке с турска регистрация, пътуващ от Германия през България за Турция.

Иззеха близо 79 000 недекларирани британски паунда на „Калотина“

По метода „анализ на риска“ камионът е селектиран за щателна митническа проверка, включително с рентгенова апаратура, при която във фунията на въздуховода на хладилното ремаркето са открити пакети с пачки евро, британски и шотландски паунди с различен номинал.

Агенция „Митници“

Общото количество на откритата валута е 174 950 евро, 312 500 британски и 390 шотландски паунда с левова равностойност 1 044 485 лева. По случая е образувано бързо производство от разследващ митнически инспектор под надзора на прокуратурата.

Водачът - на 36 години, турски гражданин, е привлечен като обвиняем за това, че не е изпълнил задължението си да декларира писмено пред митническите органи пренасяната валута през границата.