Ученици в дискусия за насилието: интернет тормозът расте
Ученици в дискусия за насилието: интернет тормозът расте / Дарик радио, Хасково
Ученици в дискусия за насилието: интернет тормозът расте
91522
Ученици в дискусия за насилието: интернет тормозът расте
  • Ученици в дискусия за насилието: интернет тормозът расте

Дискусия по темата за домашното насилие и прожекция на филма „Ядосаният човек“ организира днес в димитровградската ЕГ „Д-р Иван Богоров“ Фондация „Български център за джендър изследвания – клон Хасково“ и фондация „Джендър Перспективи“. В дискусията се включиха ученици от 10 и11 клас, които не скриха, че са ставали свидетели на агресия и насилие. Отчетоха и новите форми на т. нар. интернет тормоз, като бяха единодушни в мнението, че проблемът трябва да бъде споделен, за да намери решение. Сред учениците имаше и такива, които пожелаха да се включат, като доброволци в каузите на двете организации. От фондация „Джендър Перспективи“ ги запознаха накратко с работата си, като подчертаха, че услугите, които предлагат в консултативните си центрове в Хасково и Димитровград, са напълно безплатни и анонимни.

Ученици в дискусия за насилието интернет тормозът расте
netinfo

В късния следобед днес дискусия по същата тема и прожекция на филма „Ядосаният човек“ са планирани и в димитровградското средно училище „Любен Каравелов“ с деветокласници, а утре- в хасковското СУ „Паисий Хилендарски“, където учениците ще изработват и плакат срещу насилието.

Ученици в дискусия за насилието интернет тормозът расте
netinfo

 

Инициативите са част от кампанията „16 дни срещу насилието“, която стартира на 25 ноември и продължава до 10 декември. Финалната за област Хасково проява е на 7 декември от 9 ч. в областната администрация, където ще се проведе семинар на тема: „Координационен механизъм за помощ и подкрепа на пострадали от домашно насилие“ под патронажа на евродепутата Мария Габриел. Чуйте още в приложения файл.