9 мъже, жертви на домашен тормоз в Димитровград, през 2016 г.
9 мъже, жертви на домашен тормоз в Димитровград, през 2016 г. / edna.bg
9 мъже, жертви на домашен тормоз в Димитровград, през 2016 г.
91661
9 мъже, жертви на домашен тормоз в Димитровград, през 2016 г.
  • 9 мъже, жертви на домашен тормоз в Димитровград, през 2016 г.

73-ма от община Димитровград са потърсили през 2016 г. помощ заради оказано домашно насилие в Консултативния център, отчитат от Българския център за джендър изследвания. 64 от подалите сигнал там са жени, а 9 са мъжете, потърсили безплатни консултации в центъра за оказан домашен тормоз.

По Закона за защита от домашно насилие в община Димитровград са били образувани 24 дела и са издадени 16 заповеди за защита, като две са били производствата за нарушаване на такава заповед.

Специалистите в центъра са направили през годината 73 социално- психологически, 47 юридически и 35 психологически консултации. 9 души от община Димитровград  са преминали през програма за защита от домашно насилие.

Консултативният център продължава да работи всеки делничен ден в сградата на  бившето училище "Климент Охридски", като консултациите са безплатни, припомнят от Българския център за джендър изследвания. Специалистите му отчитат, че в последните месеци тормозът в семейството все по-често е от деца към възрастните им родители. Чуйте в приложения файл.