Убиецът Христо Лазов поиска да излезе от ареста, отказаха му
Убиецът Христо Лазов поиска да излезе от ареста, отказаха му / netinfo

29-годишният Христо Лазов, който по особено жесток начин уби 36-годишната Минка Андреева от Димитровград, поиска мярката му “задържане под стража” да бъде изменена в по-лека. Лазов е подал искането, без да посочи мотив и без да се консултира с адвоката си. Състав на Окръжния съд разгледа молбата, като преди заседанието помоли журналистите да напуснат залата.

В молбата си Лазов е написал само едно изречение, с което моли да бъде пуснат от ареста, а пред съда е заявил, че там не му било приятно и обещал, че няма да се укрие или провини. Заради тежкото престъпление, в което е обвинен и за това, че се касае за опасен рецидив, съдът отхвърли искането на Лазов и потвърди задържането му под стража.

Припомняме ви, че 36-годишната Минка Андреева бе открита мъртва в дома си на 6 юни сутринта, от приятелката на Христо - Виктория, която също беше задържана за изясняване на участието й в престъплението, но бе освободена. Установи се, че жертвата е убита по особено мъчителен начин. Била е бита, душена, хапана, рязана със счупена бутилка и брутално изнасилена.

Потвърждението на мярката си Лазов може да обжалва до три дни, но адвокатът му заяви, че няма да се въползват от тази възможност.