Трима задържани за побоя в Малко Градище, днес съдът ще им гледа мярката
Трима задържани за побоя в Малко Градище, днес съдът ще им гледа мярката / Пребитото семейство след побоя в болницата © © снимка: Нова телевизия
Трима задържани за побоя в Малко Градище, днес съдът ще им гледа мярката
76338
Трима задържани за побоя в Малко Градище, днес съдът ще им гледа мярката
  • Трима задържани за побоя в Малко Градище, днес съдът ще им гледа мярката

Трима души са задържани за зверския побой над възрастното семейство от село Малко Градище, съобщи на пресконференция директорът на Областната дирекция на МВР в Хасково комисар Ангел Цанков. Това са Стойчо Огнянов, Васил Атанасов и Иван Георгиев - и тримата от ромската махала в Свиленград. Прокуратурата е поискала от съда постоянна мярка „задържане под стража” и за тримата. Днес следобед състав на Окръжния съд ще гледа мярката им.

Преди две седмици възрастното семейство Добреви от селото преживя истински кошмар. В дома на 77-годишната жена и 82-годишния й съпруг нахлули трима крадци с маски и ги пребили почти до смърт. Възрастните хора бяха жестоко бити и заплашвани, че ще бъдат нарязани с моторна резачка. Двамата старци бяха настанени в болницата със счупени ръце и куп наранявания. Жената бе със счупен череп.

Според обвинението и полицията са събрани достатъчно доказателства за това, че тримата са извършители на жестокия побой. Намерени са откраднатият от къщата телефон, електрическата резачка и една от маските, които са използвали при грабежа. Иззет е и автомобилът БМВ, използван при извършването на грабежа и управляван от един от извършителите, съобщи комисар Цанков. Чуйте го в звуковия файл:

И тримата са криминално проявени и са осъждани нееднократно за различни престъпления, включително и грабежи. Стойчо и Иван през пролетта на тази година са излезли от затвора.
Стойчо е познавал добре имота на семейство Добреви, тъй като е бил наеман от техен роднина да им чисти двора.