Тракийци издигнаха Димитър Шалапатов за кмет, БСП ще избира кандидат следващата сряда
Тракийци издигнаха Димитър Шалапатов за кмет, БСП ще избира кандидат следващата сряда / netinfo
Кандидатурата на Димитър Шалапатов за кмет на Хасково издигна Политически клуб „Тракия”. В предстоящите местни избори тракийци ще участват и със своя съветническа листа, на която кандидатът за градоначалник ще бъде водач.

Решението за самостоятелна кметска кандидатура е резултат и от неуспешните преговори с ГЕРБ и от провала на идеята да се обедини лявото политическо пространство, съобщи Димитър Шалапатов. Амбицията на тракийци е да спечелят между 3 и 5 съветнически мандата в предстоящия вот.

Димитър Шалапатов, който е сред най-изявените критици на сегашното общинско управление обяви, че ще води позитивна кампания.

Лидерът на тракийци е петия официално известен кандидат за кмет на Хасково. Първи намерението си да се състезава за трети мандат обяви настоящият градоначалник Георги Иванов. ГЕРБ издигна кандидатурата на строителния предприемач Антон Иванов. Недялко Вапцаров е кандидатът на Атака за кмет на общината. Инициативен комитет издигна за градоначалник независимия Георги Узунов, който обаче не отрече, че очаква евенуална подкрепа от общинската организиця на БСП.

По информация на Дарик кандидатът на социалистите за кмет на Хасково ще бъде определен на пленум следващата сряда. На заседанието ще присъства и Румен Петков. Очаква се, въпреки несъгласието на част от общинското ръководство, БСП-Хасково да се съобрази с препоръката на Висшия партиен съвет и да подкрепи кандидатурата на Георги Иванов за трети мандат.