Коледното дърво и цялата празнична украса в града по традиция грейват в началото на декември, за да създадат неповторима празнична атмосфера
Светлините на най-голямото живо Коледно дърво в Европа ще бъдат запалени от самия Дядо Коледа на 3 декември, от 17:30 часа на площад "България" в Димитровград, съобщиха от Общината.

Пристигането на дългоочаквания гост ще бъде не по-малко впечатляващо, като се очаква той да дойде в града с АТВ, придружаван от своите помощници елфи. Коледното дърво и цялата празнична украса в града по традиция грейва в началото на декември, за да създаде неповторима празнична атмосфера.

Грейнаха светлините на най-голямото живо Коледно дърво в България

Специално организиран за събитието Коледен базар ще отвори врати с интересни и тематични украси за предстоящите празници. Занаятчийници за гирлянди, украшения и картички ще могат да изработват малчуганите на празника.

Пекарна, Поща, Гостилница и разнообразна програма ще посрещнат Дядо Коледа на площада в Димитровград. В Коледен базар месни търговци ще предлагат ръчно изработени коледни свещи, тематични сувенири от вълна и дърво, от Пекарната ще ухае на прясно изпечени гевречета и курабийки, а в Гостилницата ще се предлагат вкусна храна и вино.

Всеки желаещ ще може да си направи снимка пред атрактивен кът за снимки, за да запечата спомена от вълнуващото събитие, а Пощата на Дядо Коледа тази година отново ще очаква писмата с желания на малчуганите.
 
Красива програмата от сцената в духа на Коледа ще радва малки и големи с популярни коледни пиеси в изпълнение на Забавно-духов оркестър и невероятно талантливата кубинка Сараи Диаз, която ще пее на няколко езика.
 
Сараи Диаз е на 31 години. Родена в столицата на Куба Хавана. Завършила е оперно пеене. Започва музикалното си обучение на десет години в Професионалното училище по изкуства „Хуан Пабло Дуарте” и продължава обучението си в Националния лиричен театър на Куба, където завършва като бакалавър по изкуства.

Тя пее опера и много други музикални стилове на различни езици като испански, английски, италиански, френски, китайски, немски и дори красива българска песен, която добави към репертоара си.

Кариерата ѝ започва в Куба в Националния лиричен театър, където прави рецитали и концерти, пее в хора на театъра и поставя няколко роли в сарсуели и опери. След това получава покана да работи в Beauty Crown Theatre в Саня, Китай където работи няколко години.

Преди година и половина се мести със семейството си в България и продължава своята кариера тук.