/ iStock/Getty Images
Грейнаха светлините на най-голямото живо Коледно дърво - 30 метровата елха на площада в Димитровград, съобщиха от Общината.

Скромната церемония стана снощи, а символичен старт на 30 000 лампички, върху Дървото на надеждата даде 4-годишната Габриела Антонова.
 
 

Коледният дух отново завладя Димитровград. Тази вечер четиригодишната Габи запали символично светлините на най-голямото...

Posted by Ivo Dimov on Friday, 4 December 2020


Заместник-кметът Яшо Минков подчерта важността на традицията с думите: „Въпреки сложната обстановка, счетохме, че повече от всякога имаме нужда от духа на Рождество Христово, от вярата, че предстоят по-добри времена.

Надявам се, че светлините на Коледното дърво - Нашето Коледно дърво - най-високото живо Коледно дърво, ще сгреят душите и сърцата на хората и ще ни помогнат да преминен по-лесно през това изпитание.

Позволете ми от името на г-н Иво Димов и от мое име да ви пожелая най-вече здраве, късмет и любов и прекрасни светли празници, споделени с най-близките ни хора!” Така Коледният дух отново завладя Димитровград.

По традиция със запалване светлините на елхата грейва и цялата украса из града по булеварди и кръгови. Ново допълнение в празничната украса на града ще бъде стилното осветяване на пл.Поезия и съвсем нов орнамент в шадравана пред сградата на Районен съд.

Тази година децата отново ще могат да изпращат своите писма до Дядо Коледа. Пощенската станция ще бъде разположена в градината на Градска библиотека „Пеньо Пенев”, където малчуганите ще могат да пускат своите писма до белобрадия старец.

Община Димитровград

Желателно е те да бъдат предварително написани и готови, но ако все пак някой не успял да го направи у дома, ще може да се напише такова пред самата станция при всички мерки за безопасност и дезинфекция.

Пощата на Дядо Коледа ще работи от понеделник до петък от 9:00 до 18:00 часа. Седмица след като са пуснали писмото, малчуганите и техните родители могат да отидат отново в Детския отдел на библиотеката, за да потърсят своя отговор от Дядо Коледа.