Спасяват болницата в Димитровград с гаранция за кредит от 1 млн. лв.
Спасяват болницата в Димитровград с гаранция за кредит от 1 млн. лв. / DarikNews
Спасяват болницата в Димитровград с гаранция за кредит от 1 млн. лв.
78312
Спасяват болницата в Димитровград с гаранция за кредит от 1 млн. лв.
  • Спасяват болницата в Димитровград с гаранция за кредит от 1 млн. лв.

Общинската болница „Св. Екатерина” в Димитровград да получи правото да кандидатства за кредит в размер на 1 млн. лв., по който общината ще бъде гарант, решиха днес съветниците. 27 от тях подкрепиха предложението, внесено от председателя на здравната комисия д-р Вълчо Митрушев, като само един се обяви против. Мотивите си д-р Митрушев представи в пространно изложение с препратки към близкото и по-далечно минало, както и с конкретни показатели за тежкото финансово състояние на болничното заведение. То е със задължения за над 3 млн. лв., от които над 2 млн. лв. към доставчици, 400 000 лв. към НАП, още 200 000 лв. към държавния и местния бюджет и 500 000 лв. към персонала.

Спасяват болницата в Димитровград с гаранция за кредит от 1 млн лв
netinfo

Дебатът в залата обаче премина границите на добрия тон, придоби политически нюанси и бе изместен от предложението в докладната към наложения от петък върху една от сметките й запор от държавен съдия-изпълнител за дълг към местното дружество „Неохим” в размер на около 40 000 лв. За последните 2 месеца това е 8-ят запор, призна управителят д-р Матей Матеев. Докато не бъде вдигнат, заетите там няма да могат да получат възнагражденията си, увери заместникът му д-р Валентин Палашев в отговор на зададен му специално от кмета Иво Димов въпрос. Д-р Палашев призна, че това не е единствената сметка на болницата, но била основната, с която то работи и блокирането й на практика стопира дейността. Кметът Иво Димов изрази учудване, че запорът продължава, след като вчера прочел в медиите, че е вдигнат. Всъщност бе съобщено, че е постигната устна договорка за изготвяне на споразумение, а запорът ще бъде оттеглен, когато започнат плащания по него. Той държеше да уточни и, че изпълнителният лист е достатъчен, за да спре давността по дълга.

Спасяват болницата в Димитровград с гаранция за кредит от 1 млн лв
netinfo

След близо половин час грозни нападки и обвинения на висок тон, кметът Иво Димов обяви, че веднага след почивните дни за националния празник 3 март ще преведе необходимата сума на болницата, за да се разплати ръководството й с димитровградското дружество. За парите, които здравното заведение дължи на НАП, той бе също така категоричен: „Ще се разбера с държавата!”.

Спасяват болницата в Димитровград с гаранция за кредит от 1 млн лв
netinfo

Темата за болницата да не бъде използвана за предизборни и политически цели, призова Сашо Спасов в опит да върне дебата по същество. Да престанем да плюем и да сриваме имиджа й, апелира към колегите си в залата Катя Панева. Тодор Ташев „взриви” залата с идеята си общинската МБАЛ „Св. Екатерина” да стане филиал на МБАЛ-Хасково. Чуйте дебатите в приложения файл.