След жалба на съветници рушат общинска сграда? Кметът: Ще я построя отново
След жалба на съветници рушат общинска сграда? Кметът: Ще я построя отново / netinfo
В резултат на поредна съветническа жалба Строителният надзор спира изграждането на художествената галерия в парка до театъра. Сградата трябва да бъде съборена.Заповедта е мотивирана със съдебното решение за нарушена концесионна процедура.

По силата на също атакувано в съда, но определено като законно решение на местния парламент, сградата е публична общинска собственост. Решението в полза на община Хасково ще бъде представено на Строителния надзор в понеделник.

40 хиляди лева ще стува на кметството да разруши собствеността си. Дори това да се наложи, галерия в парка до театъра ще има, обяви на днешното заседание на местния парламент градоначалникът Георги Иванов. Той съобщи, че средствата необходоими за изграждане на галерията ще бъдат събрани от дарители и коментира, че спирането на проекта е част от стартиралата още преди месеци предизборна кампания за предстоящия местен вот.

320, или с 80 по-малко от предвидените до сега, ще бъдат такситата в община Хасково, реши местният парламент и определи критерии за лицензиране на превозвачите. Съветниците приеха и програма за оптимизация на училищната мрежа.