/ iStock/Getty Images
За последното денонощие на територията на област Хасково, са регистрирани шест нови положителни случая на коронавирусна инфекция и са починали двама души, съобщиха от Областна.администрация.

Разраства се огнището от COVID-19 в Дома за възрастни до село Пъстрогор

Разпределението по общини е:


Хасково - 2
Харманли - 2
Тополовград - 2


Сред положителните лица, констатирани с COVID-19, са: учител от Основно училище "Иван Вазов" - с. Устрем, община Тополовград, поради което под карантина са поставени ученици от 3-ти клас.

Починали са:

- жена на 74 години от община Хасково, диагностицирана на 2 ноември, за която в системата все още не са въведени придружаващи заболявания
- мъж на 62 години от община Любимец, диагностициран на 9 ноември, за когото в системата не са въведени придружаващи заболявания


Случаите на коронавирусна инфекция, потвърдени в област Хасково към момента, са 2331. Общо хоспитализираните лица с потвърден PCR тест, въведени в Единната информационна система, са 142. В МБАЛ-Хасково са настанени - 55. В МБАЛ-Димитровград са настанени - 17. В МБАЛ-Харманли са настанени - 19.

Не се предвижда COVID болница в област Хасково

В МБАЛ-Свиленград са настанени - 19. В Специализираната болница за активно лечение на пневмо-фтизиатрични заболявания в Хасково са настанени - 19. В лечебни заведения извън областта се лекуват - 13. На домашно лечение са 1316 човека, починали са 120, напълно излекувани са 753 човека, а под карантина - 970.

Един от установените случаи, съобщен през вчерашния ден, е прехвърлени по местоживеене, поради което в Единния информационен портал е настъпила корекция.