Рухан Расим шампион от последното държавно първенство
Рухан Расим шампион от последното държавно първенство / СКБ-Димитровград
Голям успех завоюва състезателят на димитровградския клуб по борба. На тепиха в сръбската столица възпитаникът на треньора Салим Салим Рухан направи изключителни срещи в категория 47 кг. На практика му се наложи да участва в своеобразен шампионат на бившият СССР, което прави успехът му още по-значим, предвид статута на борбата в тези републики, коментират от димитровградския клуб. Жребият отреди да почива в квалификациите. На 1/8 финала Рухан тушира състезателят на Беларус. Последваха победи с технически тушове над Грузия на 1/4 финал и над Азербайджан на 1/2 финал. За съжаление на финала с бореца от Русия Зайнулабидов  Рухан загуби, но и сребърния медал е голям успех, посочват от СКБ „Димитровград“.

Близо до медал бе и Никола Нейчев /кат.53 кг/. Той започна със загуба от бъдещия шампион Абдулаев /Русия/. В репешажите Никола записа бърза победа над борец от Полша. Победа във втория срещу Турция му откриваше шанс да се бори за бронзов медал, но за съжаление съдиите му го отнеха при равни точки 10:10, разказват от клуба. Последвалата жалба и разглеждане на срещата потвърди съдийското своеволие, но регламентът не предвижда преразглеждане на резултата, а само наказание за съдиите и така, за съжаление, бе отнет шансът на Никола за медал, посочват от димитровградския клуб.

Третият участник от Димитровград също се представи достойно на това Европейско първенство, въпреки контузията преди началото му. Георги Иванов в кат. 85 кг загуби на старта в равностойна схватка /6:4 точки/ от представител на Украйна.