РИОСВ - Хасково раздаде годишните грамоти „Приятел на природата”
РИОСВ - Хасково раздаде годишните грамоти „Приятел на природата” / Снимка: РИОСВ - Хасково

За пета поредна година РИОСВ - Хасково отличи с грамоти „Приятел на природата” две общини и десет училища, детски градини и доброволци за принос в опазването на околната среда и екологичното възпитание на подрастващите. Отличието се присъжда още за активно участие в организираните от МОСВ и РИОСВ - Хасково кампании, инициативи и конкурси, както и реализирани през годината дейности, целящи повишаване на екологичната култура на децата в региона.

През 2015 г. отличените с грамота „Приятел на природата” са СОУ „Петко Р. Славейков“ от Кърджали, СОУ „Л. Каравелов“, ОУ „Ал. Константинов“, СОУ „В. Левски“ от Димитровград, ОУ „Шандор Петьофи“, ПГДС „Цар Иван Асен ІІ“, СОУ „В. Левски“, ОДЗ №20 „Весели очички“, Компютърна школа „Вале” при ОНЧ „Заря-1858” от Хасково и Нели Делева от ОУ „Хр. Смирненски“ - Хасково. За редовно и мащабно отбелязване на екологични празници и кампании на общините Кърджали и Димитровград също бяха връчени грамоти. Отличените получиха още стенни часовници и календари за 2016 г. и пакети с информационно-образователни материали. По време на срещата бе представена и презентация за проведените през годината от страна на РИОСВ - Хасково екоинициативи и иинформационно-образователни дейности.

Гости на тържеството бяха представители от училищни екоклубове, природолюбители, медии. Наградените бяха поздравени от Любомир Дайновски, директор на Дирекция „Превантивна дейност” в РИОСВ - Хасково и Милена Трендафилова, зам.- кмет на Община Хасково.