Във "Визии от "онези" 45 години" се включи музеят на Димитровград
Във "Визии от "онези" 45 години" се включи музеят на Димитровград / Исторически музей-Димитровград
Ревю на соц тоалети в музея на Димитровград
93655
Ревю на соц тоалети в музея на Димитровград
  • Ревю на соц тоалети в музея на Димитровград
Ревю на соц тоалети с мотото „Визии от онези години“ организира за Нощта на музеите историческият в Димитровград. Програмата стартира в 18 ч. с откриване на кът, посветен на 17-и отделен ракетен дивизион. В 19 ч. ще бъдат връчени специалните награди на димитровградския Исторически музей. Ревюто ще бъде представено в лятната градина от 19.30 ч. с участието и на клуб „Старопрестолни етнолози“ при ВТУ „Св. Св. Кирил и Методий“. Ще бъдат показани над 30 тоалета- ежедневни облекла, официални и униформи.

След финала на соцдефилето ще бъдат пуснати 70 балона с надпис „70 години Димитровград“ и ще се тегли томбола със същото мото. В 21 ч. започва концертната програма, а в 22 ч.- кино маратон с филми за Димитровград.

В лятната градина за децата ще работят две ателиета- „Макарончета“ и „Изобразително изкуство“.

Отворени за посетителите  ще бъдат трите зали- „Бригадирско движение”, „Димитровград” и „Археология”, както и трите изложбени „От праисторията през средновековието”,  „Имало едно време…” и смарт изложбата на асеновградския музей „В зората на европейската цивилизация”.
От 19 ч. в Зала 2 гости ще очакват и в художествената галерия „Петко Чурчулиев“, където са подготвили изненада за всеки от посетителите. Програмата за Нощта на музеите там предвижда прожекции на документални филми за известни художници, чийто произведения са част от фонда на галерията. В Зала 1 е гостуващата изложба „Рисунки – Акварели” на Константин Константинов, а в Зала 2 откритата снощи „Плакати” на  Ралица Станоева и Александър Сертев.

Дом-музей „Пеньо Пенев“ също отваря тази нощ безплатно за посетители в периода от 19 до 22 ч. Предвидени са прожекции на филми от фонда на музея.Могат да бъдат разгледани експозицията „Пеньо Пенев” за живота и творчеството на поета и изложбата „Ръкописна памет” със снимки и ръкописи от фонда на музей „Пеньо Пенев”.

Още за програмата на Нощта на музеите в Димитровград чуйте в звуковия файл от уредника Недялка Тодорова.