Язовирът до с. Крепост наводнявал магистралата, вземат мерки
Язовирът до с. Крепост наводнявал магистралата, вземат мерки / netinfo

Язовирът до димитровградското село Крепост, поради проблеми в изпускателното съоръжение, наводнява част от магистралата и се е наложило допълнителни мерки да отклонят водата от трасето. Това съобщават днес от ръководството на Агенция „Пътна инфраструктура". Оттам допълват, че автомагистрала „Марица" ще бъде пусната през тази година.

„На Лот 1 има известно забавяне и изпълнителят подготвя актуализирана работна програма, с която да представи начина, по който забавянето ще бъде наваксано. По отношение на Лот 2 има внесено искане от страна на изпълнителя за удължаване на срока, който беше 16 февруари. Редица причини, които не са по вина на изпълнителя, се налага удължаване на срока.

Основните причини са пропуснати инженерни мрежи в инвестиционния проект - два високоволтови далекопровода, два газопровода и пет кабела при пътен възел Димитровград, собственост на различни оператори. Тъй като процедурите не са завършени, трасето в обхвата на тези мрежи не е освободено за строителство и това не дава възможност на строителя да завърши в срок", обясняват от Агенция „Пътна инфраструктура".