Президентът: Една малка група манипулира военните и търси скандала
Президентът: Една малка група манипулира военните и търси скандала / netinfo

Няма да приема една малка група хора да монополизират и да манипулират с действията си прогнозите и плановете на управлението на правителството, както и моите такива, като върховен главнокомандващ. Това заяви днес президентът Росен Плевнелиев, който присъства на командно-щабно учение „Траен мир 2012" на Сухопътните войски на учебния полигон край хасковското село Корен. Президентът направи това свое изказване по повод социалните искания на военните, недоволството и готвените протести.

Не бива да допускаме да се манипулира дебата от гледна точка на армията за 2013 година. Нашата армия ще получи един разумен бюджет, хората ще бъдат мотивирани, дебатите вътре текат. От ниво „министър" надолу по веригата има много хора, които подкрепят и много малко които заблуждават и търсят скандала. Аз съм убеден, че те няма да успеят, каза още Плевнелиев.

Според него бюджетът, представен от финансовото министерство, е балансиран и разумен. Радвам се, че в този бюджет виждаме повече пари за армията, за образованието, както и за сектори, свързани с икономическото развитие на държавата, и социалната сфера, допълни президентът.