През уикенда- танци с кучета в международния киноложки център
През уикенда- танци с кучета в международния киноложки център / DarikNews
През уикенда- танци с кучета в международния киноложки център
56962
През уикенда- танци с кучета в международния киноложки център
  • През уикенда- танци с кучета в международния киноложки център

За първи път днес в международния киноложки център в Димитровград, изграден по проект за трансгранично сътрудничество с Гърция, трябваше да стартира поредица пилотни обучителни семинари. В последния момент се оказало, че лекторите от София ще закъснеят, а партньорите от гръцката община Александруполис ще пристигнат в следобедните часове, съобщи заместник-кметът на община Димитровград Росен Кузев, на когото се наложи да влезе в ролята на лектор, като представи обучителните програми за кучета и любителите им, разработени специално за димитровградския център. По тях е предвидено в събота и неделя да има практически занятия и демонстрации, които включват не само обучения за четириногите и стопаните им, но и танци с кучета.

През уикенда танци с кучета в международния киноложки център
netinfo

Всички предвидени по програмата на семинарите лекции ще бъдат проведени, увери Росен Кузев. Те включват модули за възпитание на отговорно отношение към кучето, мястото и ролята му в семейството и обществото, поведение в градска среда, както и по-атрактивните практически занятия, на които международният киноложки център ще бъде домакин през уикенда. Очаква се официалното му откриване да бъде в началото на месец ноември и тогава там да бъдат назначени двама специалисти, съобщи Росен Кузев. Чуйте го в звуковия файл.

519 815 лв. е стойността на проекта, като 85 на сто- 441 842 лв. са европейските средства. Договорът за финансиране бе подписан през март 2011 г. Освен киноложкият център в парк "Марица" е изградена и подходяща инфраструктура- два отделни района за провеждане на състезания, изложби и обучение на кучета, като е доставено и необходимото оборудване.