Подпечатани билети, паспорти и удостоверения блокираха временно гласуването в три секции
Подпечатани билети, паспорти и удостоверения блокираха временно гласуването в три секции / netinfo
Заради поставени печати върху автобусни билети и международни паспорти на пристигнали от Турция избиратели и върху удостоверения на застъпници в три хасковски секции се наложи временно спиране на гласуването днес.

В Стопанската гимназия е установено, че печата на секционната комисия е поставен върху автобусен билет на пристигнал от Турция избирател. В две от секциите в училище „Христо Ботев” комисиите са подпечатвали международни паспорти и удостоверение на застъпник.

Гласуването в трите секции е било преустановено, възстановено е отново след като са сменени печатите на секционните комисии и урните. Виновните длъжностни лица подлежат на санкия от 500 до 5 000 лева, съобщиха от хасковската общинска избирателна комисия.

Нарушения не са костатирани по други две жалби, с които се сигнализира че да гласува е допуснато лице без право на вот и че пред две от секциите в квартал „Орфей” неизвестен записва имената на гласоподавателите.

33,5% е средната избирателна активност в областта до момента. Най-много, 51 на сто от избирателите, са гласували в община Минерални бани. Най-ниска е активността в община Свиленград- 28,9%. В община Хасково до момента са гласували 30,9 на сто от избирателите.