Отвориха частично подлеза в Димитровград
Отвориха частично подлеза в Димитровград / DarikNews

Частично отворен за преминаване на пешеходци е подлеза на жп гарата в Димитровград, сигнализираха граждани. Подлезът, който е единствен в града, е в ремонт около 2 години. Затворен за преминаване бе в края на месец юли. Отворен е частично за преминаване по настояване на общината, потвърди кметът Иво Димов. Монтирано е и временно осветление.

Отвориха частично подлеза в Димитровград
netinfo

 

Прогнозите на строителите бяха, че ще бъде отворен за 15 септември, но това не се случи. Като причина бе изтъкнато лошото време и честите дъждове, които създали допълнителни и непредвидени проблеми. Като следствие от поройните дъждове и подпочвените води се наложи да бъде търсена фирма от София, която да направи т. нар. шприцоване на стените, обясни кметът Иво Димов. Той посочи, че грубата работа и свършена и предстоят довършителни дейности- шпакловане на стените, нанасяне на мазилка и поставяне на теракот. Асансьорите могат да бъдат монтирани и по-късно, липсата им не създава проблем за общината и преминаващите през подлеза граждани, коментира Иво Димов, като се ангажира за този период изкопите за асансьорните клетки да бъдат обезопасени.

Отвориха частично подлеза в Димитровград
netinfo

Поне още месец ще продължи работата в подлеза по най-оптимистични прогнози. Въпросът е да се сложи осветлението и да спрат течовете, посочи кметът Иво Димов.

Отвориха частично подлеза в Димитровград
netinfo