Оставиха в ареста обвинените за побоя в Малко Градище
Оставиха в ареста обвинените за побоя в Малко Градище / netinfo
Оставиха в ареста обвинените за побоя в Малко Градище
76353
Оставиха в ареста обвинените за побоя в Малко Градище
  • Оставиха в ареста обвинените за побоя в Малко Градище

Състав на Хасковския окръжен съд наложи постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража” на Стойчо Огнянов, Васил Атанасов и Иван Георгиев, обвинени за зверското насилие над възрастните хора в любимешкото село Малко Градище. Обвинението срещу тримата е за грабеж и побой, придружен със средната телесна повреда, при условия на рецидив. В мотивите съдия Деляна Пейкова посочи, че са налице достатъчно доказателства, че тримата са извършители на деянието и че с оглед на тежкото им криминално минало и многото присъди зад гърба им, могат да се укрият. Решението подлежи на обжалване пред Апелативния съд в Пловдив в законоустановения срок.

Пред журналистите Стойчо, който е направил пълни самопризнания, заяви, че съжалява за стореното, че не е искал да нарани възрастните хора и категорично отрече Васил Атанасов да е участвал в престъплението. (Чуйте го в звуковия файл). От своя страна Васил и Иван също отрекоха да са участвали в грабежа, придружен с насилие, и обявиха, че са натопени от човек с прякор Джигита, който живеел в Свиленград и когото в момента полицията използвала като анонимен свидетел.

От прокуратурата отказаха да потвърдят дали анонимният свидетел с прякор Джигита е в основата на повдигнатото обвинение.