Още е ограничено движението по магистрала Марица
Още е ограничено движението по магистрала Марица / Дарик радио-Хасково, Архив

Ограничено остава и днес движението по магистрала „Марица” в участъка от пътен възел Оризово до Димитровград, е записано в информацията на АПИ за актуалната пътна обстановка тази сутрин. В официалното съобщение е посочено, че причината е „калибриране на дилатационните фуги и лагери на мост над р. Марица”, а срокът за приключване на ремонтните работи е до полунощ на 21.02.2016 г., т.е. днес.

Продължават дейностите в района на р. Банска край димитровградското село Добрич, където според АПИ „от преовлажняване на основата на насипа в участък с голям водосбор и голям надлъжен наклон по посока на моста на р. Банска е установено голямо преовлажняване на насипа, което трябва да бъде премахнато, за да се гарантира дълготрайната му стабилност.”

От АПИ обясняват, че поради неблагоприятните метеорологични условия и продължаващия дъжд изпълнителят на лот 1 не може да завърши асфалтовите дейности в близост до река Банска.

Да се използва обходен маршрут през път I-8 Пловдив-Хасково и път I-5 Хасково – пътен възел Димитровград, препоръчват от агенцията.