Още два дни ваканция за учениците в Димитровград
Още два дни ваканция за учениците в Димитровград / Дарик радио, Хасково

Още два дни, до края на седмицата, продължава ваканцията за учениците в община Димитровград, съобщи за Дарик кметът Иво Димов. 12 и 13 януари ще бъдат неработни също за  учителите и помощния персонал в учебните завадения, уточни той. Тази сутрин кметът е изпратил писмо до министъра на образованието Меглена Кунева, в което посочва комплаксните причини, които налагат удължаване на ваканцията с още два дни- част от училищните сгради не могат да бъдат отоплени до изискуемия минимум, а сложната зимна обстановка затруднява придвижването на учениците.

В писмото е записано: "Като се отнасям с цялата сериозност към ситуацията и нуждата от продължаване на учебния процес и като преценям опасността за живота и здравето на децата, апелирам към Вас да определите дните 12 и 13 януари 2017г. за неучебни за училищата на територията на община Димитровград. Сливането с последващите ги два почивни дни ще даде възможност обстановката да се нормализира и да се осигури нужния комфорт на децата в училище.

 

Всеки момент се очаква да пристигне и официална заповед на министър Кунева за удължаване ваканцията на учениците в община Димитровград. Водих лично разговори със заместника й г-н Стаматов, който ме увери, че няма причина да получим отказ, категоричен бе димитровградският кмет.