Обсъждат нови мерки за спокойстввието в бежанския лагер на Харманли
Обсъждат нови мерки за спокойстввието в бежанския лагер на Харманли / DarikNews.bg, Архив

Засилено полицейско присъствие, внезапни проверки и стриктен контрол за спазване правилата за вътрешния ред в центъра за бежанци в Харманли, са само част от мерките, които ще гарантират спокойствието и реда на териториалното подразделение на ДАБ. Проблемите с лицата, очакващи закрила в центъра, бяха обсъдени на работна среща при председателя на Агенцията Петя Първанова, заедно с кмета на Харманли Мария Киркова, областният управител Станислав Дечев и директора на ОДМВР-Хасково Ангел Цанков, информират от дирекция "Полиция" в Хасково.

 

На срещата бяха коментирани и възможностите за обособяването на помещения от затворен тип в съществуващите центрове, което ще е възможно след като Министерски съвет одобри промяната в Устройствения правилник на ДАБ.

Коментирани бяха още възможните промени в Закона за убежището и бежанците, които да предвидят определянето на специални зони за пребиваване и предвижване на лица, които са в процедура на предоставяне на закрила.

Участниците в срещата ще продължат да работят в ежедневна координация с местните органи на властта за спокойствието и трайния ред, се казва в съобщение на ОДМВР-Хасково.