Обрат в делото за гондолата. Борко седял на нерегламентирано място
Обрат в делото за гондолата. Борко седял на нерегламентирано място / netinfo
16- годишният Борислав Иванов от Харманли, който падна от люлка- гондола миналия октомври и загина, е седял на нерегламентирано място. Това заключи техническата експертиза, проверила случая с увеселителния атракцион. Задвижването на люлката също е допринесло за фаталния инцидент, казаха вещите лица пред Районен съд- Харманли.

Заради неявяването на техни колеги и други свидетели, делото бе отложено за месец септември. За тогава са планирани очни ставки и преразпити.

Единствен подсъдим след трагичния инцидент в Харманли остава Ангел Ангелов. 26- годишният работник в лунапарка е преминал през необходимия технически инструктаж преди да качи децата на люлката , защитиха го негови колеги пред съда.

Срещу него бе повдигнато обвинение и за притежаване на наркотици, като 7- месечната присъда за това Ангелов вече е излежал. Днес той се яви в залата без белезници и охрана.

Няма да дава показания по случая кмета на Харманли Михаил Лисков. Прокуратурата, която го беше призовала на предишното заседание, счете, че показанията на градоначалника не са необходими като доказателствен материал.

Остава в сила за съвместно разглеждане с наказателното производство обаче искът от 200 хиляди лева, който родителите на загиналото момче предявиха към собственика на гондолата Димитър Джелебов и работника му Ангел Ангелов.