Обилното снеготопене препълва язовирите. Болярово прелива
Обилното снеготопене препълва язовирите. Болярово прелива / DarikNews

Драстично се е повишило нивото на хасковската река, като най-критично засега е положението в индустриалната зона на града, където коритото й е затлачено. На мястото днес бяха областният управител Ирена Узунова и началникът на областната служба „Пожарна безопасност и защита на населението" Николай Вълчев. Областния кризисен щаб свиква Узунова, заради риска от наводнения в общините Хасково и Харманли. От щаба препоръчваме двете общини също да свикат кризисните си щабове.

Обилното снеготопене препълва язовирите "Болярово" прелива
netinfo

Големите язовири са под непрекъснато наблюдение и контрол от „Напоителни системи", припомня тя и призова кметовете да организират също непрекъснато наблюдение над всички общински язовири, предвид високите температури и обилното снеготопене, което повиши нивата им.

Обилното снеготопене препълва язовирите "Болярово" прелива
netinfo

Язовирът край хасковския квартал Болярово прелива и главната улица на квартала е залята от водата. По предварителна информация там има и 3 къщи, които са били наводнени, но предстои с областния кризисния щаб да маркираме всички критични точки, коментира Ирена Узунова. Днес е бил ревизиран и язовирът в Стамболийски, на който преди дни бе направен своеобразен байпас, по препоръка на специалистите. Там за момента няма нищо тревожно, каза още областният управител на Хасково.