Новия ЗНС пренебрегнат в РИК, жалва се пред ВАС
Новия ЗНС пренебрегнат в РИК, жалва се пред ВАС / netinfo

Жалба до Върховен административен съд са подали от Земеделски народен съюз, след като им е било отказано съставът на Районната избирателна комисия в Хасково да бъде променен. По случая ВАС ще се произнесе следващата седмица, а дотогава назначената от областният управител Петя Караиванова от коалиция БНС е нелегитимна.

Недоразумението се получи, след като консултациите за Районната комисия се проведоха ден преди да излезе официалната съдебна регистрация на Земеделски народен съюз с лидер Стефан Личев. Подобед проблем не е имало в нито една от 6-те области разпределени на ЗНС от представителите на сформираната преди изборите за евродепутати коалиция „Земеделски народен съюз”, заяви хасковският депутат земеделец Иван Стаматов.

Той подчерта, че земеделците ще участват самостоятелно на предстоящия вот в коалиция с Народняшката партия „Никола Петков” и Земеделски съюз „Врабча”. Официално листата, в която няма хасковски имена ще бъде представена следващата седмица. Според Стаматов не е изключено именно земеделците да са изненадата на тези избори.