Напрежение в ромския Изгрев- нощуващите групи в детската градина стават дневни
Напрежение в ромския Изгрев- нощуващите групи в детската градина стават дневни / DarikNews, Архив
Напрежение в ромския "Изгрев"- нощуващите групи в детската градина стават дневни
70702
Напрежение в ромския "Изгрев"- нощуващите групи в детската градина стават дневни
  • Напрежение в ромския "Изгрев"- нощуващите групи в детската градина стават дневни

Нощуващите групи в димитровградските ОДЗ „Лилия” и „Йорданка Чанкова” от 1 март ще бъдат трансформирани в дневни. Това стана ясно по време на сесията днес в отговор на кмета Иво Димов по отправено му от председателя на комисията по образование Тодор Тодоров питане. Тодоров предупреди, че в ромския квартал „Изгрев” назряват напрежение и протести по този повод, като се поинтересува и дали оптимизацията ще доведе до съкращения на персонала. В ОДЗ „Лилия” най-вероятно съкратените ще бъдат двама, като ще ги назначим при първа възможност в друго детско заведение, а в „Йорданка Чанкова” няма да се стигне до съкращения, посочи кметът. Той да преосмисли позицията си по отношение на ОДЗ „Лилия”, която е с по-особен статут предвид това, че обслужва предимно ромския кв. Изгрев, апелира Тодоров.

Напрежение в ромския "Изгрев" нощуващите групи в детската градина стават дневни
netinfo

Категоричен остана кметът Иво Димов с аргументите, че общината всяка година дофинансира детските заведения с все повече средства, като за тази сумата е 1 400 000 лв. Освен това в „Лилия” събираемостта на таксите е сред най-ниските- под 70 процента, а проучванията на администрацията показали, че много родители прибират децата си от нощуващите групи към 21 ч., след като вече са нахранени, посочи още кметът Иво Димов.

Напрежение в ромския "Изгрев" нощуващите групи в детската градина стават дневни
netinfo

За да продължим да покриваме нарастващите разходи вариантите са два- трансформации и оптимизиране или вдигане на таксите. Ако внесе такава докладна в общинския съвет няма да ви хареса и няма да ми я гласувате, контрира кметът. Чуйте акцентите от дискусията в приложения файл.