Свиленград, награди 24 май
Свиленград, награди 24 май / Община Свиленград
Наградите „Учител и ученик на годината” връчи община Свиленград в навечерието на 24 май. Отличието „Учител на 2017 година“ в категория „Училищно образование“ получи Ирина Проданова, старши учител в ПГССИ „Христо Ботев”. В категорията „Предучилищно образование” призът бе за Тодорка Хърсева – логопед в ДГ „Слънце”. Ученик на 2017 година е абитуриентката от СУ „Д-р Петър Берон” Василия Костова.

Свиленград, награди за 24 май
Община Свиленград

На стилната церемония присъстваха изявени учители от учебните и детски заведения в общината, читалищни дейци, представители на Общинската библиотека и Историческия музей.

Свиленград, награди за 24 май
Община Свиленград

Наградите- грамоти, плакети и парични премии, раздаде заместник-кметът Мария Костадинова. Тя приветства отличените и всички присъстващи, като отбеляза, че това е  „духовната общност на Свиленград и благодарение на техните усилия в нашето общество ще бъдат запазени изконните човешки ценности и България ще върви напред.“

Свиленград, награди за 24 май
Община Свиленград

Тази година община Свиленград връчи и една специална награда на читалищен деец. 80-годишната Виолета Карапеева - ръководител на Детската фолклорна група "Тракийска китка”, бе отличена за дългогодишния й принос за развитие на културата, съхранение и популяризиране на българския фолклор и традиции.
 
Празничната програма за 24 май в Свиленград днес ще започне с молебен за благоденствие в храм „Св. Троица” от 10 часа. От 11 часа по централния булевард „България” в традиционно празнично шествие ще дефилират зрелостниците, преподавателите и възпитаниците на  училищата, детските градини, читалищата, самодейните и спортни формации и други.