Младежки център влиза в детските градини в Хасково
Младежки център влиза в детските градини в Хасково / netinfo

Допълнителни форми за обучение на децата в градините започва да предлага Младежки център Хасково. Досега тези дейности са се осъществявали от частни формации и за първи път тази година ще бъдат поети от центъра, като общинско предприятие. Годишната такса за децата е 70 лева, като за записване в две или повече от формите се прави 40 % отстъпка, а за две или повече деца от едно семейство отстъпката е 50 %.

За първи път Младежки център ще организира кандидатстудентски крусове по български език, литература и математика. По същите предмети ще се организира и подготовка за кандидатстване след 7 клас и за Държавните зрелостни изпити.

Младежки център предвижда още да обяви конкурс за промяна на логото на центъра. Подробностите за тази идея ще бъдат обявени утре в 18.00 часа, когато пред сградата на центъра ще се започне концерт, с който ще стартира новия творчески сезон за Младежки център.

Стана ясно още, че тази година Националната олимпиада по астрономия ще се се състои в Хасково и ще бъде организирана от Астрономическата обсерватория към Младежки център – Хасково.