/ Община Хасково
Кметът на Хасково Добри Беливанов съобщи, че е подписал протокола на комисията разпределяща субсидията от 400 хиляди лева от общинския бюджет според наредбата гласувана от Общински съвет Хасково - Наредба за условията и критериите за финансово подпомагане на спортните клубове в Община Хасково, съобщиха от кметството. Има няколко клуба, които са подали възражение срещу разпределението на средствата.
 
Съдът отмени решението на хасковските съветници за парите за спорт и култура

Най-високата сума е 60 239 лева за Бадминтон клуб Хасково
, а най-ниската 87 лева за СКХГ „Калия“. 32 клуба са подали искане за подпомагане, комисията е отстранила три от тях заради несъответствие с изискванията на наредбата, така 29 спортни клуба ще получат субсидия. 23 са в индивидуалните спортове а  6 от колективните.
 
Спортът и културата в Хасково поискаха процент от бюджета

Кристално копие на статуята на Света Богородица подари кмета на община Хасково Добри Беливанов на европейската вицешампионка по вдигане на тежести Мария-Магдалена Кирева. Щангистката заедно с треньора Живко Архондев показаха днес на кмета трите сребърни медала от Европейското първенство за кадети и кадетки в Милано.
 
Кметът Добри Беливанов върна на ОбС парите за спорт и култура

Хасковската състезателка е втора в категория до 69 килограма при кадетките до 17 години с двубой от 186 килограма. По думите на треньора Мария-Магдалена, е успяла да се пребори за сребърните медали в  изключителна конкуренция. Има шанс щангистката да получи олимпийска квота.
 
„Гордея се с постиженията на хасковските спортисти, пожелавам на Мария Магдалена още по-големи успехи“ , каза кмета Добри Беливанов.