Клуб 18+ за добрини учредиха родени на 18 септември в Димитровград
Клуб 18+ за добрини учредиха родени на 18 септември в Димитровград / netinfo

1047 лв. събра в първата си благотворителна инициатива учреденият снощи в Димитровград неформален клуб „18+”. В състава му са кметът Иво Димов, актьорът Димитър Рачков, журналистът от Хасково Дора Атанасова, Стефан Колев, Аделина Петрова и 9-годишната Жени Борисова- всички, родени на 18 септември. Заедно те празнуваха в зала „Асен Крайшников”, като поканиха приятелите си вместо подаръци и цветя да дарят средства. Събраната сума бе предоставена на местната фондация „Подари усмивка”, чийто председател Наталия Делчева обяви, че ще бъде използвана за кандидат-студенти, които нямат възможност да финансират подготовката си.

Идеята за Клуб „18+” възникна още преди няколко години, когато разбрах, че Иво Димов, тогава депутат, е роден на моята дата. На празника на Димитровград 2 септември тази година разбрахме, че и Димитър Рачков е роден на 18 септември и решихме да празнуваме заедно, като поставим началото на поредица добри неща, първото от които е тази благотворителна акция, разказа журналистът Дора Атанасова.

Кметът Иво Димов вдигна наздравица, като каза, че 18.09 е хубава дата, хубава е и зодията. Хората от тази зодия имат много положителни качества и достойнства, най-важното сред които е, че стават и за кметове, обърна се към гостите си Димов. Той разказа, че и от общинската администрация подкрепили инициативата за благотворителната акция и вместо да му купуват подаръци, дарили средства за каузата.

Със заснето специално видео послание в зала „Крайшников” присъства и актьорът Димитър Рачков, който призова: „Понеже всички вие искате да ми направите подарък, аз ви призовавам парите за него да дарите на фондация „Подари усмивка”. За мен ще е чест и удоволствие, защото знам, че ще направим нещо добро”.

Клуб "18+" за добрини учредиха родени на 18 септември в Димитровград
netinfo

С бутикова торта във форма на „18” почерпиха членовете на клуба приятелите си. И обещаха догодина на 18 септември отново да празнуват с благотворителна инициатива в помощ на нуждаещи се. Отправиха покана и към други, родени на датата, да се присъединят.

Клуб "18+" за добрини учредиха родени на 18 септември в Димитровград
netinfo

По-късно вечерта, в чест на рождения ден на кмета Иво Димов, бе пуснат за първи път и новият цветен шадраван на кръговото до автогарата. Това бе планирано за тази вечер, но заетият там екип решил да изненада Димов за личния му празник. От тях той получи и торта във форма на валяк, върху който е изписано името му.

Клуб "18+" за добрини учредиха родени на 18 септември в Димитровград
netinfo