Иван Петров: Панайотов се справи чудесно, но с Делян Добрев щяхме да спечелим
Иван Петров: Панайотов се справи чудесно, но с Делян Добрев щяхме да спечелим / netinfo

Ако нашият бивш депутат и настоящ заместник-икономически министър Делян Добрев бе кандидатът за кмет на Хасково, най-вероятно щяхме да спечелим града, заяви днес на пресконференция депутатът от ГЕРБ Иван Петров. Той добави, че кандидатът им Иван Панайотов се е справил чудесно с оглед липсата на политически опит, но че той не е толкова обръгнал в политическите битки и политическата мръсотия. Панайотов е премного благ и толерантен човек и все пак се хвърли в дълбоката вода, похвали го Петров.

Петров посочи още, че ГЕРБ са спечелили в четири общини, плюс Свиленград, където кметът също е подкрепен и от партия ГЕРБ.

Областният лидер на ГЕРБ и народен представител прогнозира, че след две години Георги Иванов щял да стане депутат, защото всъщност кметският пост не го интересувал. Петров допълни, че кметът Иванов искал да се скрие зад депутатски имунитет, защото "имал от какво да се притеснява". Колкото до местния вот, той добави, че Иванов е получил по-малко гласове на тези избори, в сравнение с предишните.

Според хасковските депутати от ГЕРБ новият изборен кодекс трябва да претърпи още промени, тъй като в този вариант въобще не бил добър.