Хванаха узунджовски крадци и обирджия от Димитровград
Хванаха узунджовски крадци и обирджия от Димитровград / netinfo

Трима мъже от село Узунджово са задържани за кражба, съобщават от полицията. Снощи около 19,30 часа в местността "Узунджовска кория", мъжете на възраст 22, 24 и 48 години са направили опит да откраднат захранващ кабел. Изкопали около 30 метра канал и срязали кабела на две места. Тримата са задържани до 24 часа по образуваното досъдебно производство.

Междувременно 23-годишен димитровградчанин също е задържан за кражба. Той е разбил ключалката на врата и е проникнал в лек автомобил ВАЗ, собственост на 56-годишен мъж от града. Колата е била паркирана на димитровградската улица "П.Евтимий". Откраднати са лични документи и застраховка. Образувано е досъдебно производство.

За още три кражби, регистрирани през денонощието, съобщават от полицейската дирекция. Първата от тях е на 60 лева от търговски обект в симеоновградското село Дряново. Сигналът за кражбата, станала след счупване стъкло на прозореца, е подаден от 38-годишната собственичка на пивницата. Втората кражба е чрез взломяване на алуминиева врата на склад за млечни продукти в димитровградското село Каснаково. От склада са откраднати 2 ъглошлайфа и 2 бормашини на стойност около 2000 лева. Третата кражба е от паркиран на улица "Акация" в Хасково лек автомобил. От колата, собственост на 43-годишна хасковлийка, след проникване с подбран или подправен ключ са откраднати акумулатор и  CD. По всички случая са образувани досъдебни производства.