/ Дарик радио /архив/
Гранична полиция Свиленград е задържала кола в събота, в която е имало скъпоценни камъни, научи Дарик радио от свои източници. В колата е имало служител на посолство на монархическа държава от Европа. В момента разследващите установяват дали е имал дипломатически статут.

Според наши източници, мъжът няма такъв статут, а е специалист в общата администрация на въпросното посолство. Запознати съобщиха още, че той е пътувал за Турция, където било семейството му.

Иззеха 100 000 литра контрабандно гориво

В черното Ауди е имало още един мъж. Неофициално се твърди, че митничарите са очаквали автомобила с прокурор, така излиза, че служителите са имали сигнал предварително. Наши източници казват, че мъжете са имали дипломатически паспорти от предишни мисии в други държави.

Митничари хванаха 30 000 евро в турско семейство

Първоначално разследващите са получили информация, че задържаната стока е диаманти. Днес обаче вещо лице е обяснило, че става дума за други скъпоценни камъни.

Разследването се води в Хасково, научи Дарик. Въпреки нашето запитване, още сутринта към прокуратурата, за подробности, такива не получихме.