Хапчета за полова мощ и ментета задържаха на Капитан Андреево
Хапчета за полова мощ и ментета задържаха на Капитан Андреево / netinfo

Контрабандни медикаменти за полова мощ, парфюми и маратонки менте задържаха митническите служители на пункта Капитан Андреево при съвместна акция със служители от сектор БОП- Хасково, съобщават от агенция „Митници".
Късно вечерта снощи на Капитан Андреево пристигнал автобус с турска регистрация, пътуващ по редовната линия от Турция през България за Румъния. При щателната митническа проверка в личния багаж на един от пътниците са открити 356 хапчета за полова мощ. Пътникът- 35-годишен румънски гражданин от сирийски произход, обяснил, че не знае какво е съдържанието на чантата, която получил от свой приятел в Истанбул, за да я предаде на негов роднина в Румъния. Съставен му е акт за митническо нарушение. Минималният размер на глобата е 1000 лева.


Също снощи в личния багаж на други шестима румънски граждани, четирима от които са пътували в същия автобус, митническите служители открили общо 618 парфюми-менте и 112 чифта маратонки, фалшификати на известни марки. Стоките са задържани и ще бъдат уведомени правопритежателите на търговските марки, информират от агенция „Митници".