Гръмнал газов бойлер задуши две жени в Малко Градище
Гръмнал газов бойлер задуши две жени в Малко Градище / DarikNews, архив

 

Две жени- на 54 г. и на 76 г., са загинали вчера в село Малко Градище. Поради техническа неизправност гръмнал газов бойлер в санитарния възел на къщата и от недостиг на кислород двете са се задушили. Злощастният инцидент се случил около 15.40 ч. Пожарникари от службата в Любимец са съдействали на полицията.

На общо 13 произшествия през уикенда са реагирали служителите на Областно управление „Пожарна безопасност и защита на населението”. Два са пожарите, нанесли материални нещи: в 12.30 ч. в събота 2 автомобила са участвали в гасенето на таванска стая в къща, собственост на мъж от ул. “Индже Войвода” в кв. “Болярово” на Хасково. Причината за възникване на пламъците е строителна неизправност. Също в събота, в 15.50 ч. с 1 автомобил на РСПБЗН – Свиленград огнеборците са гасили къща, собственост на мъж от с. Генералово. Причината е техническа неизправност.

5 са пожарите, при които няма нанесени материални загуби- в комини на къщи в Харманли и хасковския кв. „Бадема”, сухи треви по пътя за Кърджали след Хасково и край с. Брягово и в отпадъци на бул. “Раковски” 30 в Хасково.

6 случая на спасителна дейност са записани в бюлетина на службата за почивните дни, като 3 от тях са техническа помощ в наводненото на 6 февруари село Бисер. В събота-съдействие при пътнотранспортно произшествие с товарен автомобил “Рено”, собственост на турска фирма на входа на. Харманли откъм автомагистрала “Марица” и вчера- отводняване на мазе в къща на ул. “Иван Дамянов” в Тополовград.