Монумент Света Богородица
Монумент Света Богородица / Туристически портал-Хасково
За пореден път в глобалната инициатива „Часът на Земята“ ще се включат общините Хасково, Димитровград и Харманли, както и хасковската Областна администрация.

Тази вечер от 20:30 ч. до 21:30 часа  за час ще бъде изгасено осветлението на най-високата статуя на „Св. Богородица“ в света, както на сградата на общината в Хасково.

От Туристическия информационен център в града призовава всички граждани да се присъединят към „Часът на Земята“, като също за 1 час изключат осветлението в домовете си.
 

Монументът Св. Богородица на тъмно за "Часът на Земята"


В Димитровград също от 30.30 ч. до 21.30 ч. ще угасне осветлението на фасадата на сградата на Общинската администрация и това в района на площад „България”. 

Мотото на инициативата тази година е: "Свържи се с природата". "Часът на Земята" започва като символично събитие за гасене на осветлението в австралийския град Сидни през 2007 г. Днес се отбелязва в повече от 180 държави, а целта е да споделим общата солидарност за бъдещето на планетата Земя. По време на "Часа на Земята" милиони хора от целия свят символично гасят осветлението в домовете си за час, а знакови сгради притъмняват фасадите си. По този начин се присъединяваме към посланието на глобалната инициатива за нуждата в световен мащаб да се предприемат съгласувани действия срещу настъпващите климатични промени.